Ansvarsfull tandvård och Covid-19

Under Corona epidemin har vi i perioder haft begränsade öppettider och har anpassat verksamheten efter rådande rekommendationer. Vi fortsätter att prioritera och behandla de patienter som är i störst behov av tandvård och som har möjlighet att komma.

Vi på Hörntanden följer utvecklingen av Corona/Covid 19 och lägger stort fokus på säkerheten för våra patienter och för vår personal. Vi följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer för att undvika smittspridning.

Du är välkommen att besöka oss om du känner dig frisk och inte har några sjukdomssymptom.

Vi försöker kalla våra patienter så som vi kommit överens om men just nu ligger vi efter ett par månader. Om du önskar avvakta med ditt besök eller om önskar en tid så snart som möjligt vänligen kontakta oss.

Vi vet att du som är över 70 år eller i riskgrupp ska undvika kontakter som inte är nödvändiga. Samtidigt är en försämrad munhälsa också en risk för hälsan. Vi vill därför erbjuda dig möjlighet att komma för kontroll med så liten exponering som är möjligt. Vi kan exempelvis ta emot dig tidigt på morgonen eller senare på dagen utan andra patienter i väntrummet. Då minimerar vi smittrisken.

Vi har anpassat väntrummet så att du kan hålla avstånd när du väntar. Tveka inte att kontakta oss vid frågor eller funderingar. Vid akuta besvär eller om du vill bli kontaktad så ringer vi upp så fort vi kan.
Varmt välkommen!

Öppettider under våren 2021

Vi följer Covid 19 utvecklingen och försöker anpassa våra öppettider efter rådande omständigheter.

Mån 12:00-18:30
Tis 7:00-13:30
Ons 7:00-13:30
Tors 10:00-16:30
Fre jämna veckor 7:00-13:00

Vid akuta besvär eller om du vill bli kontaktad lämna ett meddelande så ringer vi upp så fort vi kan.

När vi inte är på plats på praktiken hänvisar vi till Privattandläkarjouren; tel 019-10 00 45.
Jouren har öppet vardagar 8:00–12:00.
På helgerna hänvisar vi till tel 019–602 38 00.

Vill du boka tid, eller komma i kontakt med oss av annan anledning? Fyll i dina uppgifter i formuläret nedan så kontaktar vi dig. (Tänk på att inte skriva några känsliga personuppgifter i meddelandefältet.)

Om tandläkare Annelie Forneheim

Jag tog min tandläkarexamen på Karolinska Institutet 2001, och arbetade inom Folktandvården i Stockholm innan jag började privat inom Praktikertjänst 2006.

Mitt mål är att du ska få ett personligt bemötande där vi lyssnar till dig och dina behov och ger dig god information om dina tänder, din behandling och om kostnaderna. Jag vill ha nöjda patienter som trivs hos oss och gärna återkommer.

Om tandhygienist Barbro Bolinder

Jag tog tandhygienistexamen 1984, och arbetade dessförinnan som tandsköterska i 5 år. Att arbeta och umgås med människor tillfredsställer mig mycket, och för mig är det viktigt att alltid sätta dig som patient i fokus.

Hos tandhygienisten får du tips och råd om din munhälsa, och hur du på bästa sätt kan förebygga problem med tänder, tandkött och implantat. Du kan även få hjälp med tandblekning och polering av tänderna.

Sedan tidigare samarbetar vi också med andra tandläkare än dem på kliniken. Du kan själv boka tid och vi tar gärna emot nya patienter, det krävs inte någon remiss.

Behandlingar

Undersökning är grunden för all behandling. Om du har ytterligare behov så erbjuder vi följande behandlingar:

  • Förebyggande tandvård hos våra tandhygienister.
  • Estetisk tandvård, som blekning och skalfasader.
  • Protetisk tandvård som krona, bro eller protes.
  • Implantattandvård.
  • Rotfyllningar.
  • Bettskenor.
  • Tandblekning.
  • Barn/ungdomstandvård.

I de fall då vår egen kompetens inte räcker till skickar vi remiss till specialister här i Örebro.

Priser och betalning

För oss är det viktigt att du vet vad behandlingen hos oss kostar. När du kommer för undersökning får du alltid en skriftlig prisuppgift och behandlingsförslag, samt information om eventuell alternativ behandling, för att du ska kunna välja det som passar dig bäst.

Hos oss betalar du med kort eller faktura. Betalning sker vid varje behandlingstillfälle. Möjligheten finns också till delbetalning via Collector Bank i samarbete med Praktikertjänst.

Fråga oss innan behandling om du önskar delbetalning.

Prislista (pdf)

Allt om dina tänder

Undrar du över varför dina tänder missfärgas, och vad du kan göra åt det? Har du problem med ilningar eller tandsten? Oroar du dig över dålig andedräkt? Vill du veta mer om implantat, eller hur man kan åtgärda en tandlucka? Och vad händer egentligen i munnen under graviditeten?

Allt detta och mycket mer får du svar på i Allt om dina tänder, klicka här.

Vi är en Addera-praktik

Hos oss pågår ett kontinuerligt kvalitetsarbete. Vi är anslutna till Praktikertjänst och använder oss av Praktikertjänsts kvalitetssystem.

Vi har även gått en flerårig utbildning inom verksamhetsutveckling som kallas Addera. Målet är att utveckla tandvården mot ett gemensamt ansvar mellan dig som patient och alla oss som arbetar på mottagningen. Genom din delaktighet och vår samlade kunskap får du bättre kontinuitet, god framförhållning och garanterat bättre tandhälsa. Se filmen om Team Annelie och Addera här nedan.