Friska tänder hela livet

Välkommen till vår trivsamma praktik i korsningen Storgatan/Järnvägsgatan i Örebro. Här tar vi hand om dig och dina tänder i en lugn miljö, med mycket erfaren och omtänksam personal. Vårt mål att du ska ha friska tänder hela livet, och att dina besök hos oss ska vara så trevliga som möjligt. Hos oss får du träffa samma tandläkare år efter år. Team Annelie Forneheim består av tandläkare Annelie, tandhygienist Barbro Bolinder och tandsköterskorna Linda och Chatarina.

Öppettider

Måndag: 12:00–19:00
Tisdag: 7:00–13:30
Onsdag: 7:00–13:30
Torsdag: 10:00–17:00
Fredag: 7:00–13:30 (varannan fredag)

Telefontid: Måndag – Onsdag 8:00-9:30, övrig tid svarar vi så ofta vi kan. Vid akuta besvär eller om du vill bli kontaktad lämna ett meddelande så ringer vi upp så fort vi kan.

När vi inte är på plats på praktiken hänvisar vi till Privattandläkarjouren; tel 019-10 00 45.
Jouren har öppet vardagar 8:00–12:00
På helgerna hänvisar vi till tel 019–602 38 00.

Vill du boka tid, eller komma i kontakt med oss av annan anledning? Fyll i dina uppgifter i formuläret nedan så kontaktar vi dig. (Tänk på att inte skriva några känsliga personuppgifter i meddelandefältet.)

Om tandläkare Annelie Forneheim

Jag tog min tandläkarexamen på Karolinska Institutet 2001, och arbetade inom Folktandvården i Stockholm innan jag började privat inom Praktikertjänst 2006.

Mitt mål är att du ska få ett personligt bemötande där vi lyssnar till dig och dina behov och ger dig god information om dina tänder, din behandling och om kostnaderna. Jag vill ha nöjda patienter som trivs hos oss och gärna återkommer.

Om tandhygienist Barbro Bolinder

Jag tog tandhygienistexamen 1984, och arbetade dessförinnan som tandsköterska i 5 år. Att arbeta och umgås med människor tillfredsställer mig mycket, och för mig är det viktigt att alltid sätta dig som patient i fokus.

Hos tandhygienisten får du tips och råd om din munhälsa, och hur du på bästa sätt kan förebygga problem med tänder, tandkött och implantat. Du kan även få hjälp med tandblekning och polering av tänderna.

Sedan tidigare samarbetar vi också med andra tandläkare än dem på kliniken. Du kan själv boka tid och vi tar gärna emot nya patienter, det krävs inte någon remiss.

Behandlingar

Undersökning är grunden för all behandling. Om du har ytterligare behov så erbjuder vi följande behandlingar:

  • Förebyggande tandvård hos våra tandhygienister.
  • Estetisk tandvård, som blekning och skalfasader.
  • Protetisk tandvård som krona, bro eller protes.
  • Implantattandvård.
  • Rotfyllningar.
  • Bettskenor.
  • Tandblekning.
  • Barn/ungdomstandvård.

I de fall då vår egen kompetens inte räcker till skickar vi remiss till specialister här i Örebro.

Priser och betalning

För oss är det viktigt att du vet vad behandlingen hos oss kostar. När du kommer för undersökning får du alltid en skriftlig prisuppgift och behandlingsförslag, samt information om eventuell alternativ behandling, för att du ska kunna välja det som passar dig bäst.

Hos oss betalar du med kort eller faktura. Betalning sker vid varje behandlingstillfälle. Möjligheten finns också till delbetalning via Collector Bank i samarbete med Praktikertjänst.

Fråga oss innan behandling om du önskar delbetalning.

Prislista (pdf)

Allt om dina tänder

Undrar du över varför dina tänder missfärgas, och vad du kan göra åt det? Har du problem med ilningar eller tandsten? Oroar du dig över dålig andedräkt? Vill du veta mer om implantat, eller hur man kan åtgärda en tandlucka? Och vad händer egentligen i munnen under graviditeten?

Allt detta och mycket mer får du svar på i Allt om dina tänder, klicka här.

Vi är en Addera-praktik

Hos oss pågår ett kontinuerligt kvalitetsarbete. Vi är anslutna till Praktikertjänst och använder oss av Praktikertjänsts kvalitetssystem.

Vi har även gått en flerårig utbildning inom verksamhetsutveckling som kallas Addera. Målet är att utveckla tandvården mot ett gemensamt ansvar mellan dig som patient och alla oss som arbetar på mottagningen. Genom din delaktighet och vår samlade kunskap får du bättre kontinuitet, god framförhållning och garanterat bättre tandhälsa. Se filmen om Team Annelie och Addera här nedan.